Στον αέρα η λειτουργία του νοσοκομείου Κιλκίς

Στον αέρα η λειτουργία του νοσοκομείου Κιλκίς

Αρ. Πρωτ. 13146/16.03.2011 

Προς Υπουργό:

- Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

 

Σε συνεχή υποβάθμιση οδηγείται το νοσοκομείο Κιλκίς, καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, τόσο στη λειτουργία του, όσο και στη νοσοκομειακή περίθαλψη των ασθενών είναι αρκετά. Η ανεπάρκεια σε απλά υλικά που οδηγεί τους ασθενείς στην αγορά τους, αιμοληψίες που δεν γίνονται εξαιτίας έλλειψης σακών συλλογής αίματος, μαγειρεία εκτός λειτουργίας, έλλειψη βασικών ειδικοτήτων γιατρών, είναι τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την εικόνα του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Οι διοικητικές υπηρεσίες είναι πλήρως αποδιοργανωμένες και η στελέχωσή τους γίνεται με υγειονομικό προσωπικό. Η έλλειψη γιατρών έχει οδηγήσει στη μη λειτουργία της ουρολογικής κλινικής και στην υπολειτουργία της μαιευτικής. Ακόμη και ο αξονικός τομογράφος λειτουργεί μόνο κατά τις απογευματινές ώρες με χρέωση των ασθενών. Η κατάσταση είναι δραματική, προκαλεί την εύλογη οργή και αγανάκτηση των ασθενών και των ατόμων που χρήζουν περίθαλψης και θέτει σε κίνδυνο την ζωή τους. Η υπολειτουργία και οι μεγάλες ελλείψεις σε υλικά πρέπει να σταματήσουν, προτού να  είναι πολύ αργά.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Κιλκίς;

Απάντηση Υπουργείου